Tuesday, December 28, 2010

Congrats !

CONGRATS TO OUR FOOTBALL TEAM :) 
3-0 FUHHH :) 
HEBAT LAH  HARIMAU MALAYA 
IM SO PROUD TO BE MALAYSIAN :)

Thursday, December 23, 2010

Pagi yang kecoh


eish...eish...eish...eish...eish
korang nk tahu tk pagi tdd mmg tak syoklahhh -,-

First, pukul 9 , ayah masuk bilik tengok kakak , abang , siela tidur dgn nyamannye , tetibe ayah " eh , pergi sorang pindah bilik ayah , teman tiena tu !" and i was like :| ouh okey , memandangkan tgk abg dgn kakak mcm malas giilee nk bgun .Then , rase malas nk smbung tido kt bilik ayah , baring 10 minit nk turun , tiena dah bersuara " kakcik , tunggu adik , tunggulahhhhh " [ budak nie kalau bercakap sabar je tauu , mcm nk marah je keje die -,-] turun pun dgn senang hatinye saye  berlari mencapai remort bukak favourite channel E! 712 . Die bersuare lagi " kakcik nie bukaklah laen , !!! tengok cerite die je " [padahal kite nie sabar je hari2 tunggu nk tgk channel kite -,-'] . Second , ayah tetibe muncul dari dapur , ingtkan dah pergi kerja , buat shocked je -,- , korang tahu tk tiena nie asal ade ayah de mulelah mintak mcm2 , ayah pergi duduk bace paper je , die pun bersuare lagi " kakcik adik nk roti ! " ade lagi " sapu nutella sekali " ade lagi2 " bakar roti tu " kite pun tunggu lah kejap , mengeliat badan sekejap2  , ayah pun " kakcik , pergilah buat " susah sgt ke nk bangun " .

Waktu nie mmg geram gilelah , pergi ke dapur bakar roti , sementara tu , pergi masuk tgn kat fride cari oreo&susu :p . MAKAN DULU , tiena pun " KAKCIK ! pergilah tgk roti tu cepat " naseb baek dah habes makan tauu -,-' .Then pergilah , sapu roti die dgn nutella;p .dah habis sapu  hidangkan untuk die seperti di singgahsana -,-' . Dh pukul 9 lebeh,tetibe kakak , "EA ,kacik , adik dah siap blom ? nk pergi terapi abg dah nie," Siela mati-mati ingt tak pergi sebab dah pukul berape dah kann " Eash ,lepastue mulelah bising2 , kenape tk siap awal2 , taktahu le nk pergi hantar abg terapi kt HKL , jlan-jam-lah" Terus lari naek ats ,gosok gigi , basuh badan muke , gileee TU JE SEMPAT -,-'. Pastue die marah abg pulak " abang pun satu dan tahu bersiap lame bangun lambat sgt " abg diam jeaa . HUISHH .

oke taknak bebel memanjang nanti korang boring bacce . 
Betul tak ? Betul tak ? :)) 
siela tahu dah korang angguk-angguk . maybe siela rase pagi tdi mcm tk best  
salah satu sebabnye sebab saye tgh tut-tut [ perkare perempuan] :| , huishh , sabar jeleeeee  
X
O
X
O

Wednesday, December 22, 2010

Filem cuti sekolah

eh nk tau tk cuti tahun nie bnyk gilleeee filem keluar kt cinema :) ,. rase mcm skema pulak ckp filem selalu org ckp movie or cite ini dan itu . sejak cuti sekolah haritu la cla dah tngk  . . .

 rise of the mummy nie bolehlaaa ;] cume tk adventure lah mcm cerite mummy yg gempak2 tuhh .
 cerite nie mmg boleh kate action movie yg palig best cla pernah tgk :))  . disarankan semue membeli dvd yg sudah ada di pasaran sekarang .
cerite nie pun bolehlaa ;] rasenye yg kerja kat stesen kereta api sukelah kut tgk .
 cerite disney hampir kesemuenye best2 kan :) 
termasuklah cerite nie , parents yg belum belikan anak die cd movie nie pergilah beli :) 
tak rugii . heee~
cla nie bukanlah peminat harry potter , so tengok cerite nie mcm nk taknak je haritue .tapi tapi , cla rase cerite nie mcm dah melalut sangatlah . maybe fans cerite nie suke la kut and faham movie nie. 
tapi kalau  cla mintak maaf lerr .

cerite nie best tahu tk ? salah satu sebabnye ,actress budak2 die pun handsome :)[mesti muke korang dah mcm nie =.=' ] , cerite nie olahan dari movie sape ntah dkt singapore , in english 'im not stupid too' . mmg motivate sangat-sangat , lawak takpayah ckplah gelak tebahak-bahak nanti , cla tgk movie nie dgn kakak , abg mar , abg , tiena , menangis weh sume , haha 
.

sekian :)
X
O
X
O

I want it

salam 

hehe , siela belum pernah bg salam waktu nk post blog , rasenye lebih baek bg salam kan ?
so as usual pergi PD , kulit saye yg cadbury chocolate milk bertukar todark chocolate, berbekas bekas badan kene sunburn :) . sebenarnye bukan nk cakap besar tp la dah banyak kali jugaklah ke PD , so mcm dah  boleh hafal aktiviti kat sane , tapi kali pergi dgn family ibu , makngah , acu-boy dgn cousin tokmi&tokdi senang cite all of ROSMAR'S FAMILY , cume family acik jea tkde sebab acik mmg kerja overseas , balik bile raye or cuti . tapi lg best pergi ramai-ramai mcmtu lebih seronok .PD haritu pakngah belanja naek bananaboat :) org tu bawak laju sgt so jatuh pun mcm shocked sgt :0 , atiena pun naek tapi dah jatuh menangis , yelah  kiteorg  semue jatuh  kt  depan  tetibe  die  kat  belakang ,haha.  abg  cla  je tk  dpt  naek  sebab  tgn  die tk baek lg [ mesti  korang  terfikir tgn abg kenape ?, nanti cla cerite yo ].  korang nk tgk gambar tk ?  tupun later jgak :) jahatkan :)) .   actually nk cerite something birthday cla haritu family cla tkde presents tpi bg cla wish pun dah cukup :) .  cehwaa , padahal frust weh tk dpt presents ,  haha :) . korang nk tgk list presents yg cla nk tk ?   mehh tengok sinihh :))



HARD TO  GET


permintaan yg terlalu tinggi , so berangan sajelah :)

 ni pun same 
takpayah ipod pun takpe janji mp4 boleh masuk video , picture , and the most 
important songs :)
 lupekan jelah cla oiiii ;(

EASY BUT . . .
tahu tk , cushion mcm nie cla jumpe kat ou ,
rasenye last year bulan 12 cemtuu laah , mintak ibu , ibu ckp next time =.=' 
ouh nvm , cla tunggu :) konon2 birthday nanti kut ibu bg , 
then pegylah kedai niee ahad haritu, cla pergi ladies pergi kt kedai tu ibu ckp cushion tu dah tkde :( , cla dah excited semenanye nk mintak ibu , harge die cla ingt lagi rm 69.90. 

cla tk kesah warne ape , tapi kalau boleh nk pink . 
dah lamelah cla mintak janji kasut yg kanvas mcm nie . 
dapatnye  tk haraplah skrg , rase lupekan jelah .
 shopping :)
tk mintaklah kt topshop , tapi janji skrg nie cla nk baju superman , blouse satu ,
jeans three quater satu ,lagipun skrg kan tgh sale . haha cla nie mcm2  nk kan .

tujelah listnye tapi cla rasela kan , susah gile nk dpt tau 
rasenye nie last time cla nk buat list . sebab nanti buat sedeih je tau .
haha .yang penting skrg cla nk study untuk pmr .

X
O
X
O

Saturday, December 18, 2010

Happy Holly .

Im away to PD :) with all of ROSMAR family  .
WAIT FOR UPCOMING UPDATES :)

Friday, December 17, 2010

IM 14 YO ;)

HHHHAAAAAPPPPPPYYYYY  BIRTHDAY   TO  YOU 
HHHHAAAAAPPPPYY   BIRTHDAY   TO  YOU
HHHAAAPPPPYY BIRTHDAY TO meeeeeee ;)) 
HAAAAPPPYY BIRTHDAY TO meeeee ;))
rase bukan semue tahu
yg add cla kt facebook
  tahu la kut :)
hari nie birthday siela ;))
cla dilahirkan pade 17 december 1996 pukol 2:39 
cehhhwaa :))
 tahun depan dah PMR . kene belajar rajin-rajin
dan semoge cla dimurahkan rezeki , dipanjangkan umur 
dan banyakkan amaln dan tak tinggal yg wajib lebihkan yg sunat
dan tnggalkan yg makruh sama sekali yg haram 
AMIN.
nk tengok muke cla tunggu jam tepatoukul 12 tak ?
camnielahh ;) 


GEEEDDDDIKK ? SO WHAT ? HAHA.


X
O
X
O

Wednesday, December 15, 2010

-,-

FRUSTRATED
ANGRY
SWEET
STUBBORN KID 
BORING
SLEEPY
CONFUSED

Monday, November 29, 2010

Missin you

yeayyyyyyyyyyyy ! okey gune ayat spontan post kali nie ., sumpa cla rindu gile nk updateeee ;DD , ingt cla daa lupe kat blog ke , of course not ;)) .okieh okieh common we start our chapter :: 
chapter 1

raya aidilfitri
duet raye banyak :) [macam biase wehh]
raya haji
macam biase , ade rendang ;p
last day of form 2
god ;'(( , sedih gile sbab tahun depan aku kene lebeh serious , PMR =O
yes, sedar tak sedar umur aku dah nk masuk 14 ;) , 17 dec nie
friendship
anw , aku pun tak tahu aku dgn mimi nie belebihan or what , tapi serious aku rindu kat kau syasya ;'(
sekarang nie kau jarang lepak dgn kiteorang , aku asyik berdue un mimi jea .bile ajak kau 
kau ade silat or ade hal , tapi maybe tu privacy kau , tak boleh nk campur .
tapi u're still my bestfriend wehh ;) , and thanks untuk k.syira yang banyak bg advice kat aku ;)

'
'
'
JUST WAIT FOR THE NEXT CHAPTER
[CLA TAU KORANG BORING BACE TKDE GMBR KAN ? ;') ]

X
O
X
O



p/s : theme buruk gilee wehh ;|

Saturday, September 11, 2010

Raya !

salam ,
huhu , alimnye bai salm selalu takdekan . :)) anw today 2nd day of Raye :,)) tk lambat lagi kan kalau nk ucap selmt hari raye to alll people outside termasuklah keluarga , sanak saudare , macik-pacik , atok-atok . anw , 
SAYE NUR ASIELA M.I INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYE  MINTA MAAF KALAU TERSALAH BAHASE ,TERLANJUR KATE , TERTUNJUK GAMBAR YANG TAH PAPEE .
segale maf la kan . cehh ucap raye macam orang penting je kan . Whahahahawahh . C-la kat Muar onlin-ing , abg mi thanks bagi pinjam laptop dan broadband celcom [ laju kottt :)] padahal kat kg selalu mane ade loading je keje. oke tak boleh updated panjang-panjang raye-raye nie orang datang beraye kenelah buat keje .

X
O
X
O
ehh jap jap !!
sumue hutang c-la  :)
duet raye mariiiii !! :))

p/s :ngantuk

Sunday, September 5, 2010

MINE

Oh oh oh.
Oh oh oh.

You were in college, working part time, waitin' tables,

Left a small town and never looked back.
I was a flight risk with a fear of fallin',
Wondering why we bother with love if it never lasts.
I say "Can you believe it?", as we're lying on a couch,
The moment I could see it, yes, yes, I can see it now.

Do you remember we were sitting there by the water,

You put your arm around me, for the first time.
You made a rebel of a careless man's careful daughter.
You are the best thing, that's ever been mine.

Flash forward and we're taking on the world together.

And there's a drawer of my things at your place.
You learn my secrets and you figure out why I'm guarded,
You say we'll never make my parent's mistakes.
But we got bills to pay, we got nothin' figured out,
When it was hard to take, yes yes, this is what I thought about.

Do you remember we were sitting there by the water,

You put your arm around me, for the first time.
You made a rebel of a careless mans careful daughter.
You are the best thing, that's ever been mine.

Do you remember all the city lights on the water,

You saw me start to believe for the first time.
You made a rebel of your careless man's careful daughter.
You are the best thing thats ever been mine.

Oh oh oh oh.


And I remember that fight 2:30 AM, 'cause everything was slippin' right out of our hands.

I ran out crying and you followed me out into the street.

Braced myself for the goodbye,

'cause that's all I've ever known,
And you took me by surprise,
you said "I'll never leave you alone."

You said, "I remember how we felt sittin' by the water.

And every time I look at you, it's like the first time.
I fell in love with a careless man's careful daughter.
She is the best thing, that's ever been mine."

Hold on, make it last.

Hold on, never turn back.

You made a rebel of a careless man's careful daughter,

You are the best thing, that's ever been mine.
Do you believe it?
We're gonna make it now.
And I can see it,
yeah, yeah

I can see it now
X
O
X
O

p/s : you're the best thing that ever been mine haha 

AYAH ♥

HAPPY 48TH BIRTHDAY AYAH♥ 
 SEMOGA AYAH PNJANG UMUR
C-LA DOAKAN AYAH SIHAT 
MURAH REZEKI
MAY ALLAH BLESS YOU 
I LOVE YOU AYAH
 MMMUUUAAAHHH!!
here's a song for you 

 HAPPY BIRTHDAY TO YOU 

HAPPY BIRTHDAY TO YOU
HAPPY BIRTHDAY TO AYAH 

 HAPPY BOIRTHDAY TO YOU

x
o
x
o

 p/s : sorry takde gambar ayah sebab ayah nie tak banyak gambar anak die banyak la :D


Saturday, September 4, 2010

This is Me

Hello Sunshines :)) Fyi  post nie memang pendek je tau :

SENSITIVE 
believe me sometimes korang pun  akan rase benda nie  ,kalau ade orang cakap korang ade sifat nie korang pun rase >.< kan ?

JEALOUSY
oke untuk pengetahuan korang c-la nie 14 tahun kire wajar kalau c-la saket hati dengan budak 7 tahun yang asyik dapat macam2 barang kan, c-la pun pernah jadi budak seumur die

CANTIK
setiap orang akan piker die cantik ? kan alah angguk jelah XD dan tolong sangat-sangat jangan mencari cacat cela orang lain setiap orang ade keistimewaan dan kelemahan diri. setiap perempuan dilahirkan jelita :)) percaye cakap c-la selalu orang cakap mcm nie
NOBODYS PERFECT kalau c-la , c-la akan cakap I AM NOBODY :))

RAMBUT
Manusie nie ade macam-macam jenis rambutkan :)) tapi selalu orang suke yang lembut , lurus. semue orang nk rambut camtu termasuklah diri saye sendiri tapi rambut c-la jenis yang kasar ,tak lurus ,susah diatur tapi hitam :)) got any problem with it ? memang rambut c-la dari lahir rambut suke tercakcak sane sinun :)) c-la pun suke ! 
so jangan comment lebih-lebih eh ,saye tidak suke !

MANJE 
Hello semue perempuan memang suke dimanjakan .Betul tak ? 

tu je yang c-la nak cakap kat korang . ngeheeee :) 
kalau c-la ade sifat -sifat yang tk elok di masa depan c-la akan
cube berubah .insyaallah..

salam 
X
O
X
O

p/s : i hate the way it hurts

Friday, September 3, 2010

Wake Up

heeee :) sah budak chubby ni baru bgon kan ,faham-faham la kan ? :D memandangkan hari nie last day sekolah bulan ramadhan nie , c-la dah minta permission cikgu cakap c-la tk pergi sekolah :DD ngehngheee.C-la siap dah salam peluk-peluk lagi cikgu semalam  :P ,bukan cikgu kelas c-la je dengan cikgu yang c-la jumpe kat jalan pun c-la salam :) yelaa hari raye nie la kite berkesempatan [cehh ayat tkboleh blaaa :)] untuk bermaaf-maafaan sama-sama refleksikan diri .Satu je c-la tk suke bile menjelang raye ! cube teka ?? yela syaitan-syaita semue dah terlepas dari ikatan >=\ tapi tengok la bulan puase nie ade jugak kes jenayah meragut la ,itu ini la hesh takpatut !!takpatut !!,tapi c-la tk cakap oang lebih-lebih yela bulan puase nie ade jugak tinggal2 sembahyang ,takpatut !!takpatut!! .Raye nk dekat dah nie, korang balik kampung tk ? raye tahun nie kene ikut adat tahun nie turn rumah tokmi&tokdi[belah ibu] kat Muar ,Johor dulu then baru balik Perak kg tokyah [belah ayah] dekat Parit Buntar :) jauh kan kampung c-la .Ish tak sabarnye nk balik kampung :)) jumpe makcik -makcik especially kiera :) atuk saudare sepupu papat semue lahhh senang cerite :) jap c-la ni membebe panjang elee nie mesti korang boring jap ...
tengok nampak gigi rabbit :)) ngehngehhh
muke tk mandi , rambut pun tercacak sana sini badan usuk masam kan 
bulan puase :))

oke biarlah c-la merehatkan diri dulu yea
wait for my latest updated  :'))


X
O
X
O
p/s : bathtime

Wednesday, September 1, 2010

Skinny--->Fatty :(

OMG !! how can i be so fat like this?!! answers is here  :
  • suke sangat prawn chesee marcaroni dkt SR 
  • nk burger McDonald's yang sudah semestinye menngemokkan 
  • kurang makan sayur , buah tak payah ceritela bau pun tknak !
Akibatnye ? 
  • lengan yang dulu slim , [slim la jugak kan :D] dah bertukar menjadi batal peluk yang lembik 
  • peha yang duu cume sebesar bantal peluk baby   [YEKE ?] dah tukar jadi ayam drumstick :P yang kene suntik tu :(
Orang yang menegur ?

Situasi di kedai jeans 
ibu : ni saiz 14 pergi try ! 
c-la : dalam hati dah meloncat-loncat dah 'buatpelah nk try sure sure muatkan 
[ overconfident sangat ] 
tibe-tibe , 'UPPS ! , nape ketat sangat pulak nie ? selalunye muat ?'
ibu : ha ? muat tk seluar tu ? 
c-la : ibu :( tak muatlah ketat 
salesgirl[indian] : ehh u puase pu  boleh berisi 
ibu : yes she eats a lot time bukak puase 
c-la : >=\  , tapi memang daj jadi keynataan kan ? :(
c-la : ha habis nie nk amek yg mane nie ?
salesgirl : ni u try size 16 .
c-la : sambil try jeans tu dalam hati [ wut ! size 16 ? ;O ]
bukak je pintu fitting room
c-la : ibu oke =|
ibu : heshh , muat pon , dah lepas nie jgn gemok lg 
c-la : hehe ;D dalam hati dah rase nk jerit je kat kadai tu fikirkan org je :(

end of conversation 

Situasi di rumah mencuba baju yang sudah dibeli :DD
c-la : ibu nk try bju td tu [t-shirt c-la selame ni mmg size S tak pernah bertukar , so kat kedai pilih jela kan ]
ibu : nah ni .
c-la : IBU  !!! nape ketat pulak nie ? 
ibu : ha , kakcik dah saiz M la kut .
c-la : ehh , tapi selalunye c-la saiz S
ibu : takkan sampai bile-bile awak tu saiz S , dah esok pergi tukar saiz M
c-la : hurm yelah :(
tibe-tibe kakak menyampuk [kakak kite dah balik :DD ]
'lagi makan lagi Mcdonanld's KFC sume tu'
c-la 
'hurm yelaa >.<' '

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sekarang nie c-la nk tanye kat korang ?! c-la ni nk membesar ke ? dah gemuk  ke? ke due question tadi tu same je ? korang rase c-la terlampau risau sangat ke ape ? yela mane tk risau kalau dulu t-shirt selalu saiz S tibe-tibe saiz M ? :O:O . YA TUHAN knape boleh jadi macam nie ? :( tapi nie maybe a lesson for me supaya stop makan benda-benda yang tidak berkhasiat . Please God ! I dont want to be fat , ayah la nie ! eh salahkan ayah pulak ? takpatut !!! takpatut !!!  . One more thing JEANS  tak terkejut tibe-saiz 16 , only for 16 years old right ? hurm :(( tapi takpelah at least  dapat menyedarkan diri kan ! . Dah Dah STOP cakap pasal nie , buat sedih je nanti ada pulak yang menangis tak berlagu pulak kang :((



X
O
X
O

p/s : hurm kene exercise selalu nieh :(

Tuesday, August 31, 2010

Merdeka !!!

10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA !
c-la ucapkan 
SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YANG KE-53
TO MALAYSIA :)
 
malaysia i love u so much :)
c-la bersyukur sangat dilahirkan di Malaysia , Haa ? c-la sambut macam mane ? ha ni tengah tengok bunga api meletop - letop kat .. Dataran ? mesti la tak dekat tingkap bilik c-la nie arh :DD HAHA, sekolah pun tak sambut sebab hari hujan =.=' , cant blame the weather right? tapi diri nie still bersemangat menyambut merdeka  kite yg ke-53  semoge tuhan merahmati Malaysia :) . Dekat sekolah tadi yg paling bersemngat Zulia<3 la kut ! Die cakap " Weyh patutnye korang nie bersyukur kite nie lahir Malaysia nie yg aman, damai, harmoni tengok ade perang -perang takde kan ?" HAHAHAHA :) budak nie kalau dah buat tazkirah takde siapa boleh berhentikan lagi kite tenangkan makin berjela speech die tu :) u're the amazing and funniest friend i 've ever had :) <3 .So akhir kate , kite tanamkan la semangat patriotik dalam diri kite nie :) 

MERDEKA!!!

Sunday, August 29, 2010

Rutin Ramadhan

Morning muchnkin ! heee ;') sejak bile pulak la dapat ayat tu kan ;D maen letak je ;') mesti semue cakap c-la bohong kan , yela kate nk updated malam jumaat tapi tk update pun ;'( camne nk update kalau lappy nie buat problem balik , sabar jelaaa >.< , tapi dah oke balik dah ;DD  tengok gile kan lappy nie , maybe wireless lembap kot tkboleh nk pakai ;') .
Pejam celik dah 19 hari kite berpuase kan ;') lagi berape hari je nk raye kan :DD , mesti ade yang dah beli baju raye kan | makcik makcik sebok beli kuih raye , beli langsir , beli furniture baru :DD WAHHHH !! tapi c-la still belum prepare yg ade kat rumah cume kueh raye :DD Haaaa ? baju raye ? tupun c-la  belum beli  ;') buatape beli baju cepat-cepat ? beli minggu last tu lagi best ;') sambil shopping boleh dengar lagu raye , bukak puase di luar ;D  
EEEhhhh !! kejap c-la lupe lagi due hari je lagi kite akan sambut merdeka yang ke-53 :DD alhamdullilahh :D negara ini aman damai sampai lah sekarang ! Rutin bulan puase nie same je macam tahun-tahun lepas :D  seperti biase juge tokmi&tokdi akan berpuase di sini :DD tapi minggu ke-3 diorng balek puase kat rumah makngah kat Melaka pulak .Selalunye  perempuan mesti puase tk penuh kn :DD hurm fahm-faham la kan :) c-la pun dah tinggal puase awal ramadhan hari tu :)huhh kalaulah  dapat puase penuh mesti syiokkkkk:) tapi awal ramadhan hari tu memang neduga kesabaran lah turun je bawah bau kuih raye =p yelaa tok mi buat kuih :) bau meresap sampai ke hidung :) HAHA .
 
Satu hari tu lok sebelah, hari sekolah masuk ke kelas tibe-tibe bau rendang ayam =p WAKAKA , sampai macam tu sekali padahal blok sebelah surau :) Dugaan Dugaan ! bulan pause ni c-la tengok badan c-la tkde perubahan pun >.<' selera makin bertambah adela :)HEEEE :) maybe turun la siket kan 1 kg , HAHA :) so 
c-la ucapkan
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA
AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN 
macam esok je raye kan ;') 
haha
 muke cover lapar :) HAHA
later then
 tata
X
0
X
0
p/s : saket perut la pulak ;|

Friday, August 27, 2010

Hey Im Back !!!

Hello Sunshine ! People im back ! Lamenye tk update , rindunye nk update , happnye dapat update :DD , lamenye c-la mendiamkan diri kan ;') .tapi takpe kan sekarang c-la dah ade ! anw Selamat Menyambut Ramadhan ;') kotkot c-la belum ucap kan ;') korang dah shopping raye ?!  c-la kene tunggu kakak balik la kan , semue cuti berape minggu ?! c-la cuti due minngu ;')..k dah dah jangan ganggu nak tengok 

NANNY MCPHEE & THE BIG BANG

later then 
X
O
X
 O


p/s : WAIT FOR MY LATEST UPDATE TONIGHT

Sunday, August 8, 2010

Ramadhan Is Coming ;)

Hello Sunshine !!! Korang semue sedar tak lagi berape hari je lagi nk berpuase bagi semue umat islam ;') OH MY !!! but puase c-la pun tak habis ganti lagi , salah siapa ?? c-la jugak !! memang salah c-la pun kan taknak ganti awal-awal S*** !! bulan ramadhan penuh dengan keberkatan ;') , lagi satu c-la nak cakap dengan korang pasal malam lailatul qadar , teringin nak tahu kejadian pasal malam tu , orang cakap pada malam tu semue alam semula jadi akan tunduk ke bumi  EEEHHH!! sujud ke bumi , bila tanye ustazah , ustazah cakap hanya yang terpilih dapat menyaksikan malam tuu , orang yang kuat iman , kuat beribadah , taat perintah ALLAH , ramai orang berjage bermalam -malam bulan puase semat-mate nak tengok malam tu ;') , ustazah cakap pada malam tu kite mesti rase mengantuk , ahh yang penting malam tu meemang lain daripada yang laen lahh kann !! tapi kite mesti berubah jadi umat yang taat pada ALLAH S.W.T ....lepas tu semalam kan c-la pergi bb nak tengok live band .,tapi tak jadi sebab ramai sangat , urm tak dapat jumpe YUNA & HUJAN ,tengok dari atas macam sarang semut tahu kat bukit bintang nie..for 1st time tengok orang seramai nie.lepas tu yang paling annoying c-la beratur nk tengok cerita SALT tapi tiket soldout ! urm sabar jelaa  yeee , tspi nanti mesti keluar CD jugak kan ..takpelaa,


takde tempat laen nak ambil gambar ;')

Friday, August 6, 2010

Fuhhh Its Over

FYI
senang kot : not a problem at all
okey : ade susah ade senang
biase : susah banyak sikit dari yg senang
s*** : nyawe-nyawe ikan 

BAHASA MALAYSIA
okey ;')) , better dari latihan yang cikgu bagi ;DD
BAHASA INGGERIS
okey ;'))
  suke gile takde essay >.<
[which is not a good things to hear]
SEJARAH
sayang la dekat cikgu ;'))every latihan yg cikgu bg bulat-bulat keluar ;'))
[bangge terlebih ..sekali result teruk .. hopefully tak la kan .. amin]
GEOGRAFI
senang kot ;')
[hopefully dapat A's..amin]
MATEMATIK
s*** !!! u're really make me feel terrible ;'(
pythagoras theorem.. why u have to be so difficult >.<
[hopefully dapat B..amin]
SAINS
i love you <3..but this time 
BIASE LAA
 KEMAHIRAN HIDUP
bace tapi dengan perlahan ia keluar dari otak yang 
tengah memerlukan =_________=
BIASE LAA
[hopefully dapat B']
PENDIDIKAN ISLAM
okey ;'))
SENI VISUAL
majoriti ramai gile meniru time tuu
yelaa tibe-tibe semua ssoalan subjective=______________='


hopefully kali nie takde yang fail meskipun tak pernah fail ;')
and banyak A's dari last exam 
ITS OVER
so
WHAT TIME IT IS
not summer
RELAX TIME 
;)


x
o
x
o






P/S :tapi jangan suke sangat ..tunggu result ;)

Thursday, August 5, 2010

I Never Told You


I miss those blue eyes
How you kiss me at night
I miss the way we sleep

Like there's no sunrise

Like the taste of your smile
I miss the way we breathe

But I never told you

What I should have said
No, I never told you
I just held it in

And now,

I miss everything about you
Can't believe that I still want you
And after all the things we've been through
I miss everything about you
Without you

I see your blue eyes

Everytime I close mine
You make it hard to see
Where I belong to
When I'm not around you
It's like I'm alone with me

But I never told you

What I should have said
No, I never told you
I just held it in

And now,

I miss everything about you
Can't believe that I still want you
And after all the things we've been through
I miss everything about you
Without you

But I never told you

What I should have said
No, I never told you
I just held it in

And now,

I miss everything about you
Can't believe that I still want you
And after all the things we've been through
I miss everything about you
Without you


p/s  : i regconise this situation 

Sunday, August 1, 2010

Alieya Orange :)

mesti semue kenal kan cik alieya orange
famous blogger 
YES SHE IS
MY BELOVED SISTER<3 

HARI NIE
HAPPY 21st BIRTHDAY KAKAK  ♥     
semoge panjang umur , murah rezeki  , may ur dream come true and be more matured  |HAHA|
sorry no present for u ;') just a wish
I LOVE U KAKAK !!!
X
O
X
O






p/s : kakak dah tue , haahaa ;D
happy birthday to mimi ashrah my besties ;) kau dah tue dah |HAHA|

Outing at Pavie :)

conversations ;'))
liyana : siela , teman aku beli baju raye jom ?!
siela : Hahh ? baju raye  puase pun belum ( kankankankankankan ;'] )
liyana : alaa' jomla kejap je..klcc
siela : oke ;')
...............................................
AYAH 
siela : ayah nak pergi klcc ngan yana 
ayah  : pukul berape ? dengan sape ?
siela : dengan yana beli baju raye dengan ain sekali ! ;')
ayah : hahh..oke 
siela : =DDD
beli baju kat PDI ..lepastu pergi Pavilion  pulak;')
...................................................
 stop at J.co 
oreo freeze♥
( kakak jgn jeles ;'D )

 jumpe budak sekolah smkgs
aina♥ 
 
ain&yana♥
last stop 
 
with liyana ;D

*
*
itu saje cerita hari ini ;')
X
O
X
O


p/s : ramadhan is coming ;'))

Saturday, July 24, 2010

Weekends ;')


Mushi-mushi people !! hari nie ibu ada reunion UITM die ;')) ..sometimes terfikir jugak kalau dah besar nanti dapat tak jumpe kawan-kawan c-la yang sekarang ni kan ..;'))..so ibu suruh abang bawak adik dgn c-la pergi wangsa walk mall ;'))..Yeppppeee!!! i guess semue dah tahu kiteorang buat ape pergi sane kan ..ape lagi bawak atiena pergi maen laa..sambil tu boleh la kakak&abang die tumpang sekali ;'))..banyak juge la beli token tadi..lepas maen pergi makan ..but Wait..Wait.."abang kita pergi TL[TROPICANA LIFE] jom " jom..then masuk je  ternampak  the cap hitam ;') ala-ala snowcap gitu kan Whoahhh .. DammnnPretty !!!  but tengok harge dulu RM 49.90  = |..c-la pandang abang | abang pandang c-la..abang cakap " nak boleh tapi nanti nk makan camne pulak nanti " ..c-la "a'ah kann = | "..takpelah hasrat ditunda buat sementara = |..tanye adik .."kite makan kat A&W la bang "..oke jom ..makan beef burger dengan roootbear =PP..Sedap !
.
.
 .
 inmyhead : bilelah dapat cap hitam tu kan . = |
*
*
X
O
X
O


P/S : CAP =|

Friday, July 23, 2010

Test Again!!!

hey homosapiens ! oh my godddddd ! rasenyekan cla baru je habis test tau..mid year exem hari tu..baru ambik report kad hari tu..tupTUppp..jenngJenggg..cikgu bagitahu tadi ..'ok, class  august nie kamu semue ade test untuk august ' and all people in the class were like Daamnnnnn ! S***! ..korang bayangkan baru je habis exam sekali dengar cikgu cakap macam gituu..Fuhhhhhh *..tapi takpela kan ..at least boleh tahu level kite kan =| ..but im still feel like UhhHhhhhh*..then tadi cikgu sahfeezah cakap.."bulan auugust punye ujian keluar 11 bab yee..form 1 punye pon ade keluar" Zulia punye reaction "HMMPPPH MATI"..mathematic is killing me in unconsious..GEOMETRICAL INSTRUCTIONS..mula mula je intresting..lame-lame Huhhhh*..otak cla lebih minat kepada science sekarang..Ehhhhh Japppp ?tadi kan ade satu peerkara terjadi di sekolah .tapi tapi tapi..takleh bgtahu mengerikan gileeeeeee kot =\..and i already got my card reader.Ayah belikan cla ..thanks ayah i love u ;')..oke daaaaa ,,cla nak continue buat folio sejarah cla ;'))

later then
p/s : histeria =|

x
o
x
o

Sunday, July 18, 2010

Common Denominator

It fills the air,
And I fall in love with you,
All over again,
Ooh,
You're the light that faced the sun,
In my world,
I'd face a thousand years of pain
For my boy.

Out of all the things in life,
That I could fear,
Uh
The only thing that would hurt me,
Is if you weren't here,
Woah

I don't want to go back
To just being one half of the equation
You understand what I'm sayin'?

  Boy with out you I'm lost
Can't face this focus at heart
Between me and love
You're the common denominator, oh, oh, ohh, oh
You're the common denominator, oh, yeah, woah

Before your love was low
Now you're just my height, aye
We chase the game that would put
My cot in the side

Broken heart rise up to say
Love is alive
You and I would stand
To be multiplied, yeah

Out of all the things in life,
That I could fear,
Uh
The only thing that would hurt me,
Is if you weren't here,
Woah

I don't want to go back
To just being one half of the equation
You understand what I'm sayin'?

Boy with out you I'm lost
Can't face this focus at heart
Between me and love
You're the common denominator, oh, oh, ohh, oh
You're the common denominator, oh, yeah, woah

I'm never ever not,
Without your touch,
Every hugs that you give,
It gives me heart,
And to all the heart it can,
Jealous males hate it,
I'ma hold it down for you,

For you, woah, oh woah,
Common denominator,
Oh, yeah, woahh,
I don't wanna to go back,
Half of the equation, woah woah yeah,
Common denominator
Oh, oh, oh, oh,
Common denominator
Oh, yeah, woah

Just a fraction of your love fills the air
And I'd fall in love with you all over again yeah